DOI: https://doi.org/10.37129/2313-7509.2020.13.1.299-312
ПРОПОЗИЦІЇ ЩОДО УДОСКОНАЛЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРОДОВОЛЬЧОГОЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПІДРОЗДІЛІВ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ ПРИ ПІДГОТОВЦІ ТА У ХОДІ ВЕДЕННЯ БОЙОВИХ І ІНШИХ ДІЙ

С.А. Литвиновський, О.С. Чеботарьов, С.В. Поляшов, В.Ф. Зданевич

АНОТАЦІЯ
У статті визначено недоліки та надано пропозиції стосовно внесення змін і доповнень до Настанови з військового тилу, Бойових статутів механізованих і танкових військ Сухопутних військ Збройних Сил України, методичних (навчальних) посібників і методичних рекомендацій Тилу Збройних Сил України, щодо удосконалення організації продовольчого забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України у ході ведення бойових та інших дій з урахуванням досвіду АТО (ООС).
КЛЮЧОВІ СЛОВА: матеріальні засоби, підрозділи тилу, продовольчий пункт батальйону,пункт харчування ротного(взводного)опорного 
пункту,військові запаси.
 
 

ЛІТЕРАТУРА

Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 травня 2016 року «Про Стратегічний оборонний бюлетень України» : Указ Президента України [від 6 червня 2016 року № 240/2016] // Урядовий кур’єр. – 2016. - № 112 - 15 червня.

Бойовий статут механізованих і танкових військ Сухопутних військ Збройних Сил України. Частина І. - К.: Командування Сухопутних військ Збройних Сил України, 2016.

Бойовий статут механізованих і танкових військ Сухопутних військ Збройних Сил України. Частина ІІ. Батальйон, рота. – К.: Командування Сухопутних військ Збройних Сил України, 2016.

Настанова з військового тилу (тактична група, полк). Проект. –К.: Міністерство оборони України, 2003.

Тимчасова настанова з логістичного забезпечення Збройних Силах України (частина1). – К.: Генеральний штаб ЗСУ, 2019. № 236.

Положення про порядок створення, зберігання, поновлення (заміни), використання непорушних запасів техніки тилу та інших матеріальних засобів тилу у Збройних Силах України. – К.: Міністерство оборони України, 2016. – 27-32 с.

Зміни до Положення про порядок створення, зберігання, поновлення (заміни), використання непорушних запасів техніки тилу та інших матеріальних засобів тилу у Збройних Силах України. – К.: Міністерство оборони України, 2019.

Про затвердження Норм харчування військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань, осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ та кримінально-виконавчої системи ліцеїстів військових ліцеїв, ліцеїв з посиленою фізичною підготовкою та норм годування тварин на воєнний час : Постанова Кабінету Міністрів України від 03.06.2003 № 824-010.

Військовий тил. Основи тилового забезпечення військових частин(підрозділів), тактичних груп: посібник адаптовано в Тилу ЗСУ з врахуванням досвіду тилового забезпечення військових частин в антитерористичній операції - К.: Тил Збройних Сил України, 2015. – 54-82 с.

Методичний посібник щодо організації і здійснення охорони та оборони, повсякденної діяльності військових частин (підрозділів) Збройних Сил України, які розташовані у базових таборах. – К.: Генеральний штаб ЗСУ, 2014. – 60 с.

Методичні рекомендації щодо порядку продовольчого забезпечення особового складу, який виконує завдання на блок - постах. - К.: Тил Збройних Сил України, 2014. – 10 с.

Методичні рекомендації щодо організації харчування особового складу в польових умовах. – К.: Тил Збройних Сил України, 2014. – 44 с.

Методичні рекомендації з організації харчування та зберігання продовольства на ротних, взводних опорних пунктах і блокпостах осінньо-зимовий період. – К.: Тил Збройних Сил України, 2015. – 21 с.

Методичні рекомендації щодо обладнання польового пункту харчування в базових таборах бригад (батальйонів), на ротних (взводних) опорних пунктах і бойових позиціях. – К.: Тил Збройних Сил України, 2016. – 19 с.

Методичні рекомендації щодо організації тилового забезпечення в базових таборах бригад (батальйонів), на ротних (взводних) опорних пунктах і бойових позиціях. – К.: Тил Збройних Сил України, 2016. – 50 с.

Логістичне забезпечення механізованого (танкового) батальйону в бойових та інших діях. Частина І. Тилове забезпечення:І навчальний посібник І / Д.В. Лісовенко, С.А. Литвиновський, Г.І. Кривогуз, В.Ф. Нагорнюк, О.В. Федченко. – Одеса: Військова академія, 2018. – 338 с.

Порядок застосування Каталогу продуктів харчування під час організації харчування особового складу ЗСУ (редакція - січень 2019 року).– К.: Міністерство оборони України, 2019.

Copyright 2014 13.1.299-312 (укр) А. Розроблено ІОЦ ВА
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free